Рецепти
Шпагети со ловечко срце Ана Ристеска

Балкански специјалитет со свинско срце

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(500 Грама)

Свинско срце(2 )

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Црвена пиперка(1 )

Маслиново масло(100 Милилитри)

Црвено вино(100 Милилитри)

Сенф(1 Супена лажица)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Ловоров лист(1 )

Босилек

Свежо оригано

Рузмарин

Лук(2 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Срцата се мијат убаво и се ставаат во солена вода. Се варат околу 10 минути. Се истура водата, се става друга вода и се оставаат уште 30 минути да се варат.
  2. Сварените срца се сечкаат на мали делови, притоа вадејќи им ги сите жилички.
  3. Во маслиново масло се запржува кромидот. Кога ќе добие стаклена боја, додаваме лукче, една црвена пиперка и еден морков. Се пржи додека испари водата од тавата.
  4. Додајте го месото од срцето. Промешајте убаво, па додајте една лажичка сенф и 2 лажички црвен црвен пипер, прелијте со врела вода. Оставете нека крчка тивко околу 15 минути.
  5. Пред крајот на готвењето, кога водата е скоро испарена, додајте црвено вино, босилек, ловоров лист, рузмарин, оигано.
  6. Кога е готово, тргнете на страна и додајте исечкан магдонос.
  7. Шпагетите се варат на стандарден начин, а потоа се сервираат со срцето.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: