Рецепти
Шведска чоколадна торта Ана Ристеска

Традиционален шведски десерт наречен леплива торта или Kladdkaka која е омилен десерт на сите швеѓани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(1 1/3 Чаша)

Јајце(2 )

Брашно(1/2 Чаша)

Какао(1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Путер(стопен 1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте ги шеќерот и јајцата додека смесата не стане светло жолта.
  3. Додајте го брашното, какаото и солта и убаво промешајте.
  4. Потоа додајте го стопениот путер и ванилата и повторно промешајте.
  5. Тавче за печење премачкајте го со путер и поросете го со какао.
  6. Сипете ја смесата и печете околу 20 минути.
  7. Кога ќе биде готова поросете одозгора шеќер во прав и послужете ја со свежо овошје и сладолед.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: