Рецепти
Шведска чоколадна торта Ана Ристеска

Традиционален шведски десерт наречен леплива торта или Kladdkaka која е омилен десерт на сите швеѓани

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(1 1/3 Чаша)

Јајце(2 )

Брашно(1/2 Чаша)

Какао(1/4 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Путер(стопен 1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте ги шеќерот и јајцата додека смесата не стане светло жолта.
  3. Додајте го брашното, какаото и солта и убаво промешајте.
  4. Потоа додајте го стопениот путер и ванилата и повторно промешајте.
  5. Тавче за печење премачкајте го со путер и поросете го со какао.
  6. Сипете ја смесата и печете околу 20 минути.
  7. Кога ќе биде готова поросете одозгора шеќер во прав и послужете ја со свежо овошје и сладолед.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: