Рецепти
Сирењачиња Ана Ристеска

Мафини со сирење и кашкавал како идеја за појадок кои одлично одат со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Брашно(210 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол

Бибер

Суво оригано

Сирење(150 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Рендан пармезан

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Јајцата се матат со маталка, се додаваат зачините, јогуртот, маслото, прашокот за печиво и брашното.
  2. Намрсените калапи за мафини се полнат до половина со смесата, се става рендано сирење, па се полнат до врв.
  3. Кашкавалот крупно се ренда и се додава врз секое колаче. По вкус, може да се додаде и пармезан.
  4. Сирењачињата се ставаат во рерна на 200 степени и се печат 30 минути, а последните 10 минути се покриваат со бел лист хартија за да не изгорат одозгора.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: