Рецепти
Скуша на кромид со сос од павлака
Превкусен начин на подготовка на скуша во рерна со пропржен кромид и сос од павлака и темјан
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Скушите ги чистиме, им ги отстрануваме главите и ги посолуваме во внатрешната страна, зачинуваме со темјан и гранчиња рузмарин.
- Во керамичка тава додаваме масло и го пропржуваме кромидот исечен на кругови. Тргаме од оган и во тавата ги додаваме зачинетите скуши, одозгора ставаме омекнат путер исечкан на парчиња и бибер.
- Така подготвените скуши ги ставаме во рерна на 230 степени да се печат околу 30-тина минути.
- Павлаката ја мешаме со жица и додаваме масло и темјан, па потоа готовите скуши ги служиме врз кромидот и ги преливаме со сосот од павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во