Рецепти
Скуша на кромид со сос од павлака Ана Ѓорова

Превкусен начин на подготовка на скуша во рерна со пропржен кромид и сос од павлака и темјан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(8 помали )

Кисела павлака(2 Децилитри)

Кромид(3 Главици)

Путер(50 Грама)

Рузмарин

Сушен темјан

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Скушите ги чистиме, им ги отстрануваме главите и ги посолуваме во внатрешната страна, зачинуваме со темјан и гранчиња рузмарин.
  2. Во керамичка тава додаваме масло и го пропржуваме кромидот исечен на кругови. Тргаме од оган и во тавата ги додаваме зачинетите скуши, одозгора ставаме омекнат путер исечкан на парчиња и бибер.
  3. Така подготвените скуши ги ставаме во рерна на 230 степени да се печат околу 30-тина минути.
  4. Павлаката ја мешаме со жица и додаваме масло и темјан, па потоа готовите скуши ги служиме врз кромидот и ги преливаме со сосот од павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: