Рецепти
Скуша на турски начин Ана Ѓорова

Турски специјалитет со интересен прелив од лимон и бибер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Домат(1 )

Кромид(1 Главица)

Ротквица(5 )

Лимон(2 )

Марула(неколку листови )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Скушите ги сечеме на половина по должина и им ја отстрануваме коската. Филетите ги посолуваме и наросуваме со црн пипер, па ги ставаме во чинија настрана.
  2. Кромидот го сечкаме на полукругови, доматот на кругови и ги додаваме врз скушата најпрво парчињата домат, па кромидот и исечканиот магдонос.
  3. Попрскуваме со маслиново масло врз филетите, а потоа ги виткаме во фолија, ги редиме во огноотпорен сад и ги печеме во загреана рерна 30-тина минути на 250°C.
  4. Готовите парчиња скуша ги вадиме од рерната и од фолијата и ги ставаме на чинија. Листовите марула ситно ги сечкаме, ротквичките ги сечеме на четвртини и ги ставаме во чинијата.
  5. Половина лимон го цедиме и го мешаме со маслиново масло и бибер, па рибата ја преливаме со овој прелив. Со останатата половинка лимон ја декорираме чинијата и послужуваме.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: