Рецепти
Скуша во пикантен сос (хроно) Ана Ѓорова

Полнета скуша во сочен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(2 )

Сушен домат(1 )

Кромид(1 Главица)

Лимон(1 )

Лук(4 Чешниња)

Доматен сос(200 Грама)

Сардини во конзерва(150 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Рузмарин(1-2 Гранчиња)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистените скуши посолете ги и исечете ги со нож по должина на стомакот. Наполнете ги со смеса од ситно сечкани магдонос и лук, игли рузмарин и темјан.
  2. Наполнетите скуши засечете ги на неколку места со нож, попрскајте ги со масло и печете ги на скара од двете страни. Попрскајте по некое време повторно со масло доколку има потреба.
  3. Во меѓувреме подгответе го сосот: во загреана тава со масло ставете ситно сечкан кромид да се пропржи заедно со лукот.
  4. Откако малку ќе омекнат, додајте ја ситно сечканата сардина, малку рузмарин, малку темјан, сув домат, малку ситно сечкан магдонос, бибер и исцеден сок од половина лимон.
  5. Испечените скуши ставете ги на чинија врз листови марула, прелијте ја со пикантниот сос и декорирајте со кришки лимон.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: