Рецепти
Сладолед од чоколадо и малини Ана Ѓорова

Домашен сладолед од црно чоколадо и свежи малинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 грама (за сладолед од чоколадо) )

Шеќер(100 грама (за сладолед од чоколадо) )

Млеко(100 милилитри (за сладолед од чоколадо) )

Шлаг крем чоколада(или шлаг пена 1 (за сладолед од чоколадо) )

Слатка павлака(250 милилитри (за сладолед од чоколадо) )

Малини(200 грама (за сладолед од малини) )

Шеќер(100 грама (за сладолед од малини) )

Шлаг крем ванила(или шлаг пена 1 (за сладолед од малини) )

Слатка павлака(250 милилитри (за сладолед од малини) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото се топи на пареа и се трга настрана.
  2. Малините се посипуваат со шеќерот и убаво се меша за да се растопи шеќерот.
  3. Сладолед од чоколадо: во посебен сад се мати слатката павлака, а потоа и шлаг-пената. На крај се додава топеното чоколадо и сè заедно се меша. Сладоледот се става во фрижидер да се замрзне.
  4. Сладолед од малини: постапката се повторува со тоа што шлаг пената не се мати со 100 мл млеко, туку со течноста што ја испуштиле малинките.
  5. Шлаг-пената се меша со изматената павлака и на крај се додаваат малините.
  6. Сладоледот се става најмалку 2-3 часа во замрзнувач.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: