Рецепти
Слатко-лути копани
Зачинети пилешки копани со сос од мед и чили – комбинација на вкусови што може да изненади
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Чешнињата лук ситно се рендаат, потоа се мешаат заедно со другите зачини.
- Копаните се мијат, потоа се премачкуваат со мешаните зачини и така премачкани се оставаат во фрижидер да отстојат преку ноќ или барем неколку часа.
- Во тава на рингла се става масло и убаво се загрева. Во врелото масло се пржат копаните само 4-5 минути додека добијат убава румена боја.
- Потоа се редат во тепсија обложена со хартија за печење, се премачкуваат со мед, потоа со чили во прав, се наросува сусам, па се печат во загреана рерна на 220°C околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во