Рецепти
Слатко-лути копани Ана Ѓорова

Зачинети пилешки копани со сос од мед и чили – комбинација на вкусови што може да изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Чешнињата лук ситно се рендаат, потоа се мешаат заедно со другите зачини.
  2. Копаните се мијат, потоа се премачкуваат со мешаните зачини и така премачкани се оставаат во фрижидер да отстојат преку ноќ или барем неколку часа.
  3. Во тава на рингла се става масло и убаво се загрева. Во врелото масло се пржат копаните само 4-5 минути додека добијат убава румена боја.
  4. Потоа се редат во тепсија обложена со хартија за печење, се премачкуваат со мед, потоа со чили во прав, се наросува сусам, па се печат во загреана рерна на 220°C околу 20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: