Рецепти
Смуѓ во ќеса Ана Ѓорова

Рибата на ваков начин е многу вкусна и одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата се чисти, па се зачинува со бибер и со малку лимонов сок.
  2. Зеленчукот се чисти и се сечка.
  3. Малку ориз се вари во солена вода.
  4. Се зачинува, се прелива со маслиново масло и со малку бело вино.
  5. Така зачинетиот зеленчук се става во ќесичка заедно со рибата.
  6. Се затвора и се пече во рерна на 200°C, 50 минути.
  7. Потоа се отвара ќесичката и се враќа во рерна да се запече.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: