Рецепти
Смути со тапиока бисери Ана Ристеска

Тапиока бисерите можете да ги додадете на било кое смути сакате бидејќи совршено одат во комбинација со сите овошни миксови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати јагоди(1 Чаша)

Грчки јогурт(1 Чаша)

Коцки мраз(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Тапиока бисери(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете ги тапиока бисерите во вода која врие и варете ги 40 минути. Тргнете ги од оган и оставете ги така да стојат уште 20 минути. Исцедете ги и полијте ги со мед.
  2. Јагодите, јогуртот, мразот и млекото ставете го во блендер и изблендирајте ги. Ставете го смутито во чаша, додајте му една до две лажици од тапиока бисерите на дното и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: