Рецепти
Сочен чоколаден колач Ана Ѓорова

Брза и лесна опција кога немате десерт да ги послужите гостите со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(150 Грама)

Брашно(150 Грама)

Масло(50 Милилитри)

Кисела павлака(100 Милилитри)

Какао(50 Грама)

Прашок за печиво(1/2 )

Масло(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со шеќерот додека се соединат.
  2. Додајте ги брашното, киселата павлака, какаото, прашокот за печиво и 50 мл масло. Измешајте со лажица да се соединат состојките.
  3. Нанесете ја смесата во правоаголен калап намастен со путер и печете во рерна на 200 степени, 40 минути.
  4. Изладениот колач превртете го во чинија за послужување и одозгора премачкајте го со глазура од растопено чоколадо со 1 лажица масло и декорирајте по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: