Рецепти
Сочен чоколаден колач
Брза и лесна опција кога немате десерт да ги послужите гостите со кафето
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Шеќер(150 Грама)
Брашно(150 Грама)
Масло(50 Милилитри)
Кисела павлака(100 Милилитри)
Какао(50 Грама)
Прашок за печиво(1/2 )
Масло(1 Супена лажица)
Црно чоколадо(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со шеќерот додека се соединат.
- Додајте ги брашното, киселата павлака, какаото, прашокот за печиво и 50 мл масло. Измешајте со лажица да се соединат состојките.
- Нанесете ја смесата во правоаголен калап намастен со путер и печете во рерна на 200 степени, 40 минути.
- Изладениот колач превртете го во чинија за послужување и одозгора премачкајте го со глазура од растопено чоколадо со 1 лажица масло и декорирајте по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во