Рецепти
Терин од хељда, спанаќ и сирење (хроно) Ана Ѓорова

Хељдата е многу здрава намирница. Една од нејзините најважни карактеристики е што не содржи глутен, па поради тоа е одлична за сите кои имаат нетолерантност кон него.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ја хељдата во супата од зеленчук. Додајте зачини по вкус и гответе 15-20 минути додека се апсорбира цела течност. Оставете да се олади и додајте ја изматената белка.
  2. Спанаќот добро измијте го и исцедете го, а сирењето исечете го на коцки.
  3. Правоаголен калап премачкајте со масло и посипете го со малку брашно.
  4. Истурете 2/3 варена хељда и обложете го целиот калап со хељда. Распоредете на дното 1/3 од варениот спанаќ и врз него ставете ги коцките сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и одозгора ставете го третиот и последен слој од спанаќ. Покријте со останатата хељда и израмнете.
  5. Печете на 200 степени, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: