Рецепти
Терин од хељда, спанаќ и сирење (хроно) Ана Ѓорова

Хељдата е многу здрава намирница. Една од нејзините најважни карактеристики е што не содржи глутен, па поради тоа е одлична за сите кои имаат нетолерантност кон него.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ја хељдата во супата од зеленчук. Додајте зачини по вкус и гответе 15-20 минути додека се апсорбира цела течност. Оставете да се олади и додајте ја изматената белка.
  2. Спанаќот добро измијте го и исцедете го, а сирењето исечете го на коцки.
  3. Правоаголен калап премачкајте со масло и посипете го со малку брашно.
  4. Истурете 2/3 варена хељда и обложете го целиот калап со хељда. Распоредете на дното 1/3 од варениот спанаќ и врз него ставете ги коцките сирење. Повторете ја постапката уште еднаш и одозгора ставете го третиот и последен слој од спанаќ. Покријте со останатата хељда и израмнете.
  5. Печете на 200 степени, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: