Рецепти
Солен колач со шунка и кашкавал
Брз и лесен рецепт за вкусен оброк кој може да го подготвувате за на работа или факултет, а исто така е добро предјадење или ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Јогурт(1 Чаша)
Масло(1 Чаша)
Брашно(2 Чаши)
Прашок за печиво(1 )
Кашкавал(150-200 Грама)
Шунка(150-200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Јајцата се матат со миксер, се додава јогуртот, брашното измешано со едно печиво и маслото.
- Повторно се мати смесата и потоа се додаваат кашкавалот и шунката исечкани на коцки (може по желба да додадете и зеленчук, пример варен морков, кисели краставички и магдонос).
- Целата смеса се меша нежно со лажица, се претура во долгнавеста модла и се пече додека да добие убава боја.
- Колачот потоа малку се подоладува, се сече на кришки и се служи со парче сирење, кашкавал или со туршија.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во