Рецепти
Солен колач со шунка и кашкавал Ана Ѓорова

Брз и лесен рецепт за вкусен оброк кој може да го подготвувате за на работа или факултет, а исто така е добро предјадење или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Јогурт(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Кашкавал(150-200 Грама)

Шунка(150-200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со миксер, се додава јогуртот, брашното измешано со едно печиво и маслото.
  2. Повторно се мати смесата и потоа се додаваат кашкавалот и шунката исечкани на коцки (може по желба да додадете и зеленчук, пример варен морков, кисели краставички и магдонос).
  3. Целата смеса се меша нежно со лажица, се претура во долгнавеста модла и се пече додека да добие убава боја.
  4. Колачот потоа малку се подоладува, се сече на кришки и се служи со парче сирење, кашкавал или со туршија.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: