Рецепти
Солен колач со спанаќ Ана Ристеска

Едноставна ужинка или предјадење од спанаќ кое можете да го искомбинирате со крем сирење и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(250 Грама)

Брашно(200 Грама)

Јајце(3 )

Спанаќ(150 Грама)

Морков(2-3 )

Млеко(100 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Кашкавал(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Компирите изрендајте ги на крупната страна од рендето. Исечкајте го спанаќот.
  2. Кашкавалот и морковите исрендајте ги на ситната страна од рендето.
  3. Јајцата, млекото и маслото измешајте ги заедно и додајте го брашното.
  4. Измешајте ги зеленчукот, кашкавалот и смесата од јајца.
  5. Зачинете и додајте го прашокот за печиво, измешајте убаво и ставете да се пече.
  6. Се пече околу 50 минути на температура од 180 степени.
  7. Пред да го исечете, почекајте колачот да се олади.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: