Рецепти
Солен колач со спанаќ Ана Ристеска

Едноставна ужинка или предјадење од спанаќ кое можете да го искомбинирате со крем сирење и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(250 Грама)

Брашно(200 Грама)

Јајце(3 )

Спанаќ(150 Грама)

Морков(2-3 )

Млеко(100 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Кашкавал(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Компирите изрендајте ги на крупната страна од рендето. Исечкајте го спанаќот.
  2. Кашкавалот и морковите исрендајте ги на ситната страна од рендето.
  3. Јајцата, млекото и маслото измешајте ги заедно и додајте го брашното.
  4. Измешајте ги зеленчукот, кашкавалот и смесата од јајца.
  5. Зачинете и додајте го прашокот за печиво, измешајте убаво и ставете да се пече.
  6. Се пече околу 50 минути на температура од 180 степени.
  7. Пред да го исечете, почекајте колачот да се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: