Рецепти
Солена пита со тиквички
Вкусна пита од готови кори за брзо летно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(1 )
Кромид(1 Главица)
Готови кори(250 Грама)
Јајце(1 )
Јогурт(1 Чаша)
Лебни трошки(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Тиквичката и кромидот изрендајте ги на крупната страна од рендето.
- Додајте им лебни трошки, бибер, вегета, оригано, сушен магдонос и сол.
- Измешајте ја смесата, потоа земете 2 кори, попрскајте со масло на првата, а на втората ставете од филот и завиткајте во ролат.
- Постапката повторете ја со сите кори и филот.
- Ролатите наредете ги во намастена тепсија, одозгора попрскајте со масло или ставете мали коцки маргарин на повеќе места.
- Корите премачкајте ги со јајце, наросете сусам, оригано и буковец, а потоа прелијте ги со јогуртот.
- Печете ги во загреана рерна на 200°C додека заруменат корите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во