Рецепти
Солена сендвич-торта
Оваа „торта“ е одлична и креативна идеја како предјадење за разни прослави, родендени и слични настани
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(1 во кружна форма со средна големина )
Авокадо(1 средно )
Мајонез(100-150 Грама)
Шунка(200-300 Грама)
Кисели краставички(10 )
Путер(3 Супени лажици)
Сланина(6 Парчиња)
Печено мисиркино месо(8-12 Парчиња)
Црвен кромид(1/2 Главица)
Крем сирење(225 Грама)
Павлака(120 Грама)
Црвена пиперка(1 )
Ротквица(6 )
Марула(1 Шака)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Кружното лепче исечете го на тенки парчиња и исечете ја кората со нож.
- Во сад измешајте ги сечканото авокадо и мајонезот. Зачинете со сол, бибер и лук во прав по вкус.
- Во друг сад измешајте ја шунката исечкана на коцки, сечканите кисели краставички, уште малку од мајонезот и зачинете повторно по вкус. Измешајте ги и добро соединете ги состојките.
- Парчињата леб намачкајте ги со омекнатиот путер, додајте од мешавината со авокадо, па половина од сланината и од мисиркиното месо. Потоа додајте уште 1/4 од мешавината со авокадо и поклопете со парче леб притискајќи.
- Потоа врз второто лепче додајте ја мешавината со кисели краставици и шунка, додајте кромид и поклопете со друго парче леб.
- Крем сирењето и павлаката измешајте ги и зачинете ги по вкус и филувајте ја „тортата“ и по желба декорирајте со сечкана ротквица, марула и пиперка.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во