Рецепти
Солена торта од компири и кашкавал Ана Ѓорова

Испробајте го овој сочен рецепт со компири и топен кашкавал што со сигурност ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кашкавал(350 Грама)

Овчо сирење(50 Грама)

Јајце(4 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Лебни трошки(грст )

Презла

Млеко(2-3 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исечкајте 300 грама кашкавал, а останатите 50 изрендајте ги.
  2. Измијте ги компирите и сварете ги, па потоа излупете ги и испасирајте ги. Мешајте ја смесата сè додека не добиете пире.
  3. Со компирите додајте ги изматените јајца, млекото, 50 г рендан кашкавал, ренданото сирење, солта, биберот и 50 г путер.
  4. Намастете една тава и посипете ја со презлата. Сипете половина од смесата со компири. Прекријте ја со исечканите 300 г кашкавал, па додајте ја останатата смеса од компири.
  5. Измешајте ги трошките со останатиот путер и со нив посипете ја површината на тортата. Печете 35 минути на 200 степени, додека не зарумени.
  6. Исечкајте ги магдоносот и лукот и пропржете ги на малку путер. Сервирајте ги со солената торта.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: