Рецепти
Солена торта од компири и кашкавал Ана Ѓорова

Испробајте го овој сочен рецепт со компири и топен кашкавал што со сигурност ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кашкавал(350 Грама)

Овчо сирење(50 Грама)

Јајце(4 )

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Лебни трошки(грст )

Презла

Млеко(2-3 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исечкајте 300 грама кашкавал, а останатите 50 изрендајте ги.
  2. Измијте ги компирите и сварете ги, па потоа излупете ги и испасирајте ги. Мешајте ја смесата сè додека не добиете пире.
  3. Со компирите додајте ги изматените јајца, млекото, 50 г рендан кашкавал, ренданото сирење, солта, биберот и 50 г путер.
  4. Намастете една тава и посипете ја со презлата. Сипете половина од смесата со компири. Прекријте ја со исечканите 300 г кашкавал, па додајте ја останатата смеса од компири.
  5. Измешајте ги трошките со останатиот путер и со нив посипете ја површината на тортата. Печете 35 минути на 200 степени, додека не зарумени.
  6. Исечкајте ги магдоносот и лукот и пропржете ги на малку путер. Сервирајте ги со солената торта.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: