Рецепти
Солена торта со урда Ана Ристеска

Превкусна солена торта која е одлично предјадење, појадок или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Путер(1 Супена лажица)

Брашно(1/2 Килограм)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(1/2 Литар)

Урда(1/2 Килограм)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата се матат со путерот, се додава 1 лажиче вегета.
  2. Потоа се додава брашното и печивото, млекото и урдата.
  3. Убаво се меша и се става во подмачкан плех само со масло.
  4. Одозгора се посипува со сусам и се пече во загреана рерна на 180 степени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: