Рецепти
Солена торта со урда
Превкусна солена торта која е одлично предјадење, појадок или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Путер(1 Супена лажица)
Брашно(1/2 Килограм)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Млеко(1/2 Литар)
Урда(1/2 Килограм)
Сусам(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Јајцата се матат со путерот, се додава 1 лажиче вегета.
- Потоа се додава брашното и печивото, млекото и урдата.
- Убаво се меша и се става во подмачкан плех само со масло.
- Одозгора се посипува со сусам и се пече во загреана рерна на 180 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во