Рецепти
Солени гнезда Ана Ѓорова

Брзо предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисело млеко(200 Грама)

Брашно(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(1 )

Сирење(100 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме киселото млеко, брашното, маслото, солта и печивото. Мешаме со лажица и потоа со рака за да се формира ретко тесто кое не лепи на рацете.
  2. Со намастени раце со масло се формираат топчиња со големина на ќофте и се редат во правоаголен сад намастен со масло за јадење.
  3. Во секое топче се прави вдлабнатина со показалецот и во неа се става по една мала лажичка од филот. Филот се прави од 1 јајце матено со дробеното сирење и малку црн бибер. Одозгора секое парче се наросува со малку ким.
  4. Се печат на температура од 180 степени околу 20 минути. Се сервираат со 4 гнезда декорирани со 2 лажици павлака.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: