Рецепти
Солени гнезда Ана Ѓорова

Брзо предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисело млеко(200 Грама)

Брашно(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(1 )

Сирење(100 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме киселото млеко, брашното, маслото, солта и печивото. Мешаме со лажица и потоа со рака за да се формира ретко тесто кое не лепи на рацете.
  2. Со намастени раце со масло се формираат топчиња со големина на ќофте и се редат во правоаголен сад намастен со масло за јадење.
  3. Во секое топче се прави вдлабнатина со показалецот и во неа се става по една мала лажичка од филот. Филот се прави од 1 јајце матено со дробеното сирење и малку црн бибер. Одозгора секое парче се наросува со малку ким.
  4. Се печат на температура од 180 степени околу 20 минути. Се сервираат со 4 гнезда декорирани со 2 лажици павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: