Рецепти
Солени гнезда Ана Ѓорова

Брзо предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисело млеко(200 Грама)

Брашно(400 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(1 )

Сирење(100 Грама)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме киселото млеко, брашното, маслото, солта и печивото. Мешаме со лажица и потоа со рака за да се формира ретко тесто кое не лепи на рацете.
  2. Со намастени раце со масло се формираат топчиња со големина на ќофте и се редат во правоаголен сад намастен со масло за јадење.
  3. Во секое топче се прави вдлабнатина со показалецот и во неа се става по една мала лажичка од филот. Филот се прави од 1 јајце матено со дробеното сирење и малку црн бибер. Одозгора секое парче се наросува со малку ким.
  4. Се печат на температура од 180 степени околу 20 минути. Се сервираат со 4 гнезда декорирани со 2 лажици павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: