Рецепти
Солени кекси со ким Ана Ѓорова

Солена и вкусна ужина која одлично оди со шолја топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Маргарин(140 Грама)

Ементалер сирење(140 Грама)

Јајце(2 )

Ким

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 2 часа да отстои тестото

  1. Просејте го брашното заедно со печивото, а потоа во нив раздробете го путерот или маргаринот.
  2. Додајте го ренданото сирење, јајцата, сол и ким.
  3. Замесете еластично тесто, а потоа оставете го да отстои 2 часа на ладно место.
  4. Тестото расукајте го со дебелина до 1 см, со посебни форми или со чаша исечете кружни кекси, наредете ги врз плех со хартија за печење, намачкајте ги со матено јајце и посипете ги со ким.
  5. Печете ги во рерна со умерена температура околу 15 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: