Рецепти
Солени кекси со ким Ана Ѓорова

Солена и вкусна ужина која одлично оди со шолја топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Маргарин(140 Грама)

Ементалер сирење(140 Грама)

Јајце(2 )

Ким

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + 2 часа да отстои тестото

  1. Просејте го брашното заедно со печивото, а потоа во нив раздробете го путерот или маргаринот.
  2. Додајте го ренданото сирење, јајцата, сол и ким.
  3. Замесете еластично тесто, а потоа оставете го да отстои 2 часа на ладно место.
  4. Тестото расукајте го со дебелина до 1 см, со посебни форми или со чаша исечете кружни кекси, наредете ги врз плех со хартија за печење, намачкајте ги со матено јајце и посипете ги со ким.
  5. Печете ги во рерна со умерена температура околу 15 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: