Рецепти
Сос од кромид Ана Ристеска

Ужина која се служи дур е топла и која одлично оди со чаша пиво или две.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвен кромид(1 )

Мајонез(1 Чаша)

Кисела павлака(1 Чаша)

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

Моцарела сирење(1/2 Чаша)

Чедар сирење(1 Чаша)

Сол(3/4 Кафена лажица)

Чили сос(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Кромидот излупете го и исечете го на половина. Едната половина исечкајте ја на многу ситни парчиња, а другата на малку покрупни.
  3. Кромидот ставете го во садот со сите останати состојки, измешајте и ставете да се пече 25 минути.
  4. Додека се пече, багет исечете на кришки и убаво потпечете ги.
  5. Послужете ги заедно со сосот од кромид.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: