Рецепти
Сос од лук и црни маслинки Ана Ѓорова

Може да го користите како намаз со леб, со тортиљи и палачинки или како сос во тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1-2 Чешниња)

Црни маслинки(1 Шака)

Кисела павлака(2-3 Супени лажици)

Фета сирење(1 Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Чешнињата лук излупете ги и исечете ги на парчиња, а на маслинките извадете им ги семките и исечкајте ги.
  2. Ставете ги во блендер заедно со останатите состојки. Доколку сакате поредок сос (што ќе го измешате на пример со тестенини) наместо павлака ставете јогурт или разредете со малку вода. Може и крем сирење наместо павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: