Рецепти
Сос од лук и црни маслинки
Може да го користите како намаз со леб, со тортиљи и палачинки или како сос во тестенини
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лук(1-2 Чешниња)
Црни маслинки(1 Шака)
Кисела павлака(2-3 Супени лажици)
Фета сирење(1 Парче)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Чешнињата лук излупете ги и исечете ги на парчиња, а на маслинките извадете им ги семките и исечкајте ги.
- Ставете ги во блендер заедно со останатите состојки. Доколку сакате поредок сос (што ќе го измешате на пример со тестенини) наместо павлака ставете јогурт или разредете со малку вода. Може и крем сирење наместо павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во