Рецепти
Сос за месо
Може да го употребите како додаток на секое печено или динстано месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кромид(1 Главица)
Димена сланина(100 Грама)
Путер(50 Грама)
Брашно(2 Супени лажици)
Лимон(1/2 )
Кисела павлака(200 Грама)
Мајчина душичка(1 Гранче)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Се вари коцката за супа во тенџере со вода.
- Кромидот се сечка и се пржи на малку масло да омекне, па се додава чадената сланина исечкана на тенки ленти. Се оставаат да се пржат неколку минути.
- Потоа се додаваат путерот и брашното и се меша, па се додава и варената супа.
- Убаво се промешува смесата, се проварува и се додава половина исцеден лимон, павлаката и мајчината душичка.
- Сосот се вари до посакуваната густина и потоа се прелива врз месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во