Рецепти
Сос за месо Ана Ѓорова

Може да го употребите како додаток на секое печено или динстано месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Димена сланина(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Лимон(1/2 )

Кисела павлака(200 Грама)

Мајчина душичка(1 Гранче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се вари коцката за супа во тенџере со вода.
  2. Кромидот се сечка и се пржи на малку масло да омекне, па се додава чадената сланина исечкана на тенки ленти. Се оставаат да се пржат неколку минути.
  3. Потоа се додаваат путерот и брашното и се меша, па се додава и варената супа.
  4. Убаво се промешува смесата, се проварува и се додава половина исцеден лимон, павлаката и мајчината душичка.
  5. Сосот се вари до посакуваната густина и потоа се прелива врз месото.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: