Рецепти
Сос за месо Ана Ѓорова

Може да го употребите како додаток на секое печено или динстано месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Димена сланина(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Лимон(1/2 )

Кисела павлака(200 Грама)

Мајчина душичка(1 Гранче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се вари коцката за супа во тенџере со вода.
  2. Кромидот се сечка и се пржи на малку масло да омекне, па се додава чадената сланина исечкана на тенки ленти. Се оставаат да се пржат неколку минути.
  3. Потоа се додаваат путерот и брашното и се меша, па се додава и варената супа.
  4. Убаво се промешува смесата, се проварува и се додава половина исцеден лимон, павлаката и мајчината душичка.
  5. Сосот се вари до посакуваната густина и потоа се прелива врз месото.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: