Рецепти
Сос за месо Ана Ѓорова

Може да го употребите како додаток на секое печено или динстано месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Димена сланина(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Коцка за супа-бујон(1 )

Лимон(1/2 )

Кисела павлака(200 Грама)

Мајчина душичка(1 Гранче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се вари коцката за супа во тенџере со вода.
  2. Кромидот се сечка и се пржи на малку масло да омекне, па се додава чадената сланина исечкана на тенки ленти. Се оставаат да се пржат неколку минути.
  3. Потоа се додаваат путерот и брашното и се меша, па се додава и варената супа.
  4. Убаво се промешува смесата, се проварува и се додава половина исцеден лимон, павлаката и мајчината душичка.
  5. Сосот се вари до посакуваната густина и потоа се прелива врз месото.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: