Рецепти
Суфле од чоколадо Ана Ѓорова

Чоколадно задоволство за вистинските љубители на сочните чоколадни десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Најпрвин загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Млекото ставете го во помало тенџере да зоврие. Додајте го исечканото чоколадо во зовриеното млеко и мешајте додека чоколадото не се растопи, а потоа додајте ги жолчките и пченкарниот скроб.
  3. Кога ќе се соедини смесата, оставете ја да се олади на собна температура.
  4. Белките изматете ги со миксер и додајте шеќер во прав. Во оладената смеса од чоколадо постепено додавајте ги изматените белки.
  5. Употребете мал, огноотпорен сад за суфле и намастете го со путер на дното.
  6. Потоа ставете ја смесата во садот и додајте малку шеќер во прав. Печете 12-15 минути во претходно загреаната рерна на 200°C.
  7. Суфлето е готово кога на површината се создава тенка кора, а одвнатре е кремаст и мек. Послужете го топол со топка сладолед.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: