Рецепти
Суфле од чоколадо Ана Ѓорова

Чоколадно задоволство за вистинските љубители на сочните чоколадни десерти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Најпрвин загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Млекото ставете го во помало тенџере да зоврие. Додајте го исечканото чоколадо во зовриеното млеко и мешајте додека чоколадото не се растопи, а потоа додајте ги жолчките и пченкарниот скроб.
  3. Кога ќе се соедини смесата, оставете ја да се олади на собна температура.
  4. Белките изматете ги со миксер и додајте шеќер во прав. Во оладената смеса од чоколадо постепено додавајте ги изматените белки.
  5. Употребете мал, огноотпорен сад за суфле и намастете го со путер на дното.
  6. Потоа ставете ја смесата во садот и додајте малку шеќер во прав. Печете 12-15 минути во претходно загреаната рерна на 200°C.
  7. Суфлето е готово кога на површината се создава тенка кора, а одвнатре е кремаст и мек. Послужете го топол со топка сладолед.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: