Рецепти
Супа од боранија Ана Ѓорова

Лесна супа од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(500 Грама)

Морков(3 )

Магдонос(1 Китка)

Целер(1 Гранче)

Компир(300 Грама)

Кисела павлака(1 Чаша)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистената боранија и морковите исечкајте ги на поситни парчиња и варете ги 15-тина минути. Потоа додајте ги и исечканите копири на коцки. Зачинете со сол и бибер и варете додека не омекне зеленчукот.
  2. Брашното и киселата павлака измешајте ги и постепено додавајте ги во супата со постојано мешање.
  3. Пред послужување, наросете ја супата со ситно сечкан магдонос и целер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: