Рецепти
Супа од праз Ана Ѓорова

Празот е билка која дејствува како природен антибиотик

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(3 Стогчиња)

Компир(4 )

Маргарин(3 Супени лажици)

Вода(1 Литар)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Павлака(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Шака)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На истопен маргарин испржете го ситно исечканиот праз.
  2. Компирот исечкајте го на коцки, помешајте го со празот и пржете уште малку време.
  3. Додајте по вкус црвен пипер, сол и бибер и полејте ги со вода.
  4. Варете сè додека компирите не омекнат.
  5. Потоа, испасирајте ги со вилушка, ставете малку ситно исечкан магдонос и зачинете ја супата со павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: