Рецепти

Супа од праз
Празот е билка која дејствува како природен антибиотик
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Праз(3 Стогчиња)
Компир(4 )
Маргарин(3 Супени лажици)
Вода(1 Литар)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Павлака(2 Супени лажици)
Свеж магдонос(1 Шака)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- На истопен маргарин испржете го ситно исечканиот праз.
- Компирот исечкајте го на коцки, помешајте го со празот и пржете уште малку време.
- Додајте по вкус црвен пипер, сол и бибер и полејте ги со вода.
- Варете сè додека компирите не омекнат.
- Потоа, испасирајте ги со вилушка, ставете малку ситно исечкан магдонос и зачинете ја супата со павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во