Рецепти
Супа од праз Ана Ѓорова

Празот е билка која дејствува како природен антибиотик

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(3 Стогчиња)

Компир(4 )

Маргарин(3 Супени лажици)

Вода(1 Литар)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Павлака(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Шака)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На истопен маргарин испржете го ситно исечканиот праз.
  2. Компирот исечкајте го на коцки, помешајте го со празот и пржете уште малку време.
  3. Додајте по вкус црвен пипер, сол и бибер и полејте ги со вода.
  4. Варете сè додека компирите не омекнат.
  5. Потоа, испасирајте ги со вилушка, ставете малку ситно исечкан магдонос и зачинете ја супата со павлака.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: