Рецепти
Сусамки со лук во прав Ана Ѓорова

Одлична ужинка погодна за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(150 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Жолчка од јајце(1 )

Урда(150 Грама)

Сусам(2 Супени лажици)

Лук во прав(3 Супени лажици)

Кари во прав(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад се мешаат брашното и урдата. Се додава маслото, жолчката, лукот и карито и се замесува тесто.
  2. На набрашнета, рамна површина од тестото се прават кори со дебелина од 1 см. Од секоја кора се отсекуваат кружни парчиња со чаша.
  3. Парчињата се редат во намастен плех со масло и одозгора се наросуваат со сусам, а потоа се печат 20 минути во рерна на 200°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: