Рецепти
Суши Нори Ана Ѓорова

Азиско предјадење со варен ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нори(1 Пакување)

Ориз(1 Чаша)

Морков(3 )

Краставица(1 )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Една чаша ориз се вари во три чаши солена вода.
  2. Морковите и краставицата се сечкаат на стапчиња.
  3. Алгите се вадат од кутијата и една по една се филуваат, така што на средината од алгата се става од варениот ориз, а врз него се редат по едно стапче морков и краставица.
  4. Се витка во ролна и се остава да омекне, додека се полни следната алга.
  5. Кога алгите ќе омекнат, сушито се сече на десетина мали парчиња.
  6. Се сервира со соја сос.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: