Рецепти
Суши Нори
Азиско предјадење со варен ориз и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Една чаша ориз се вари во три чаши солена вода.
- Морковите и краставицата се сечкаат на стапчиња.
- Алгите се вадат од кутијата и една по една се филуваат, така што на средината од алгата се става од варениот ориз, а врз него се редат по едно стапче морков и краставица.
- Се витка во ролна и се остава да омекне, додека се полни следната алга.
- Кога алгите ќе омекнат, сушито се сече на десетина мали парчиња.
- Се сервира со соја сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во