Рецепти
Суши Нори Ана Ѓорова

Азиско предјадење со варен ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нори(1 Пакување)

Ориз(1 Чаша)

Морков(3 )

Краставица(1 )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Една чаша ориз се вари во три чаши солена вода.
  2. Морковите и краставицата се сечкаат на стапчиња.
  3. Алгите се вадат од кутијата и една по една се филуваат, така што на средината од алгата се става од варениот ориз, а врз него се редат по едно стапче морков и краставица.
  4. Се витка во ролна и се остава да омекне, додека се полни следната алга.
  5. Кога алгите ќе омекнат, сушито се сече на десетина мали парчиња.
  6. Се сервира со соја сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: