Рецепти
Суши Нори Ана Ѓорова

Азиско предјадење со варен ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нори(1 Пакување)

Ориз(1 Чаша)

Морков(3 )

Краставица(1 )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Една чаша ориз се вари во три чаши солена вода.
  2. Морковите и краставицата се сечкаат на стапчиња.
  3. Алгите се вадат од кутијата и една по една се филуваат, така што на средината од алгата се става од варениот ориз, а врз него се редат по едно стапче морков и краставица.
  4. Се витка во ролна и се остава да омекне, додека се полни следната алга.
  5. Кога алгите ќе омекнат, сушито се сече на десетина мали парчиња.
  6. Се сервира со соја сос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: