Рецепти
Свински џигер со кромид
Вкусен џигер во сос од кромид
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Кромидот се сечка на поситни парченца, се става вода и се остава да се вари додека испари водата.
- Потоа со кромидот се додава маслото и се пржи. Се додаваат и морковите.
- Во меѓувреме џигерот се сечка на парчиња и исто така прво се вари во вода, па потоа се пропржува на масло и се додава сенф по вкус.
- На крајот сè заедно се меша, се посолува и се пржи. Со самото пржење се добива и прекрасен сос. Сервирајте со салата и пире од компир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во