Рецепти
Свински џигер со кромид Ана Ѓорова

Вкусен џигер во сос од кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Морков

Магдонос(по желба )

Сенф(малку )

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот се сечка на поситни парченца, се става вода и се остава да се вари додека испари водата.
  2. Потоа со кромидот се додава маслото и се пржи. Се додаваат и морковите.
  3. Во меѓувреме џигерот се сечка на парчиња и исто така прво се вари во вода, па потоа се пропржува на масло и се додава сенф по вкус.
  4. На крајот сè заедно се меша, се посолува и се пржи. Со самото пржење се добива и прекрасен сос. Сервирајте со салата и пире од компир.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: