Рецепти
Свински џигер со кромид Ана Ѓорова

Вкусен џигер во сос од кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Морков

Магдонос(по желба )

Сенф(малку )

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот се сечка на поситни парченца, се става вода и се остава да се вари додека испари водата.
  2. Потоа со кромидот се додава маслото и се пржи. Се додаваат и морковите.
  3. Во меѓувреме џигерот се сечка на парчиња и исто така прво се вари во вода, па потоа се пропржува на масло и се додава сенф по вкус.
  4. На крајот сè заедно се меша, се посолува и се пржи. Со самото пржење се добива и прекрасен сос. Сервирајте со салата и пире од компир.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: