Рецепти
Свински ребра со грав Ана Ѓорова

Вкусни и сочни свински ребра со грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(12 )

Грав во конзерва(1 )

Морков(2 )

Црвен кромид(1 Главица)

Концентрат од домат(2 Супени лажици)

Пиво(1/2 Чаша)

Ким(малку )

Црвен пипер(малку )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги морковите и кромидот и исечете ги на парчиња.
  2. Пропржете ги кимот и црвениот пипер во поголема тава на загреано масло, додајте ги ребрата и пржете ги од сите страни да заруменат.
  3. Додајте го зеленчукот, шеќерот, концентратот од домати и малку сол. Полијте со пивото и оставете да испари, па додајте половина литар зовриена вода, поклопете и оставете ги да се варат 35 минути на тивок оган.
  4. Додајте го гравот и доколку е потребно додајте уште малку вода. Промешајте ги ребрата и продолжете со варењето уште 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: