Рецепти
Свински ребра со грав Ана Ѓорова

Вкусни и сочни свински ребра со грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(12 )

Грав во конзерва(1 )

Морков(2 )

Црвен кромид(1 Главица)

Концентрат од домат(2 Супени лажици)

Пиво(1/2 Чаша)

Ким(малку )

Црвен пипер(малку )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги морковите и кромидот и исечете ги на парчиња.
  2. Пропржете ги кимот и црвениот пипер во поголема тава на загреано масло, додајте ги ребрата и пржете ги од сите страни да заруменат.
  3. Додајте го зеленчукот, шеќерот, концентратот од домати и малку сол. Полијте со пивото и оставете да испари, па додајте половина литар зовриена вода, поклопете и оставете ги да се варат 35 минути на тивок оган.
  4. Додајте го гравот и доколку е потребно додајте уште малку вода. Промешајте ги ребрата и продолжете со варењето уште 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: