Рецепти
Свински ребра со грав
Вкусни и сочни свински ребра со грав
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(12 )
Грав во конзерва(1 )
Морков(2 )
Црвен кромид(1 Главица)
Концентрат од домат(2 Супени лажици)
Пиво(1/2 Чаша)
Ким(малку )
Црвен пипер(малку )
Шеќер(1 Кафена лажица)
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Исчистете ги морковите и кромидот и исечете ги на парчиња.
- Пропржете ги кимот и црвениот пипер во поголема тава на загреано масло, додајте ги ребрата и пржете ги од сите страни да заруменат.
- Додајте го зеленчукот, шеќерот, концентратот од домати и малку сол. Полијте со пивото и оставете да испари, па додајте половина литар зовриена вода, поклопете и оставете ги да се варат 35 минути на тивок оган.
- Додајте го гравот и доколку е потребно додајте уште малку вода. Промешајте ги ребрата и продолжете со варењето уште 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во