Рецепти
Свински ребра со грав Ана Ѓорова

Вкусни и сочни свински ребра со грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(12 )

Грав во конзерва(1 )

Морков(2 )

Црвен кромид(1 Главица)

Концентрат од домат(2 Супени лажици)

Пиво(1/2 Чаша)

Ким(малку )

Црвен пипер(малку )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(4 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете ги морковите и кромидот и исечете ги на парчиња.
  2. Пропржете ги кимот и црвениот пипер во поголема тава на загреано масло, додајте ги ребрата и пржете ги од сите страни да заруменат.
  3. Додајте го зеленчукот, шеќерот, концентратот од домати и малку сол. Полијте со пивото и оставете да испари, па додајте половина литар зовриена вода, поклопете и оставете ги да се варат 35 минути на тивок оган.
  4. Додајте го гравот и доколку е потребно додајте уште малку вода. Промешајте ги ребрата и продолжете со варењето уште 10 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: