Рецепти
Свински ребра во сос
Пржени свински ребра во вино со пикантен доматен сос од зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(1 Килограм)
Целер(1 страк )
Морков(1 )
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Масло(2 Супени лажици)
Бело вино(1 Чаша)
Доматно пире(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минтути
- Исчистете ги целерот, морковот и кромидот и исечете ги на парчиња.
- Загрејте го маслото во една поголема тава, додајте ги зеленчукот и лукот (целото чешне), како и малку луто пиперче, па пржете ги неколку минути.
- Додајте ги ребрата, посолете ги и пржете ги на силен оган. Полијте ги со виното кое ќе го оставите да испари и додајте го доматното пире.
- Измешајте ги, намалете го огнот и пржете ги ребрата 20 минути со повремено вртење.
- Сервирајте ги со пире од компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во