Рецепти
Свински ребра во сос Ана Ѓорова

Пржени свински ребра во вино со пикантен доматен сос од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Масло(2 Супени лажици)

Бело вино(1 Чаша)

Доматно пире(4 Супени лажици)

Чили пиперка

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минтути

  1. Исчистете ги целерот, морковот и кромидот и исечете ги на парчиња.
  2. Загрејте го маслото во една поголема тава, додајте ги зеленчукот и лукот (целото чешне), како и малку луто пиперче, па пржете ги неколку минути.
  3. Додајте ги ребрата, посолете ги и пржете ги на силен оган. Полијте ги со виното кое ќе го оставите да испари и додајте го доматното пире.
  4. Измешајте ги, намалете го огнот и пржете ги ребрата 20 минути со повремено вртење.
  5. Сервирајте ги со пире од компири.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: