Рецепти
Свински ребра во сос Ана Ѓорова

Пржени свински ребра во вино со пикантен доматен сос од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1 Килограм)

Целер(1 страк )

Морков(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Масло(2 Супени лажици)

Бело вино(1 Чаша)

Доматно пире(4 Супени лажици)

Чили пиперка

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минтути

  1. Исчистете ги целерот, морковот и кромидот и исечете ги на парчиња.
  2. Загрејте го маслото во една поголема тава, додајте ги зеленчукот и лукот (целото чешне), како и малку луто пиперче, па пржете ги неколку минути.
  3. Додајте ги ребрата, посолете ги и пржете ги на силен оган. Полијте ги со виното кое ќе го оставите да испари и додајте го доматното пире.
  4. Измешајте ги, намалете го огнот и пржете ги ребрата 20 минути со повремено вртење.
  5. Сервирајте ги со пире од компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: