Рецепти
Свински шницли во доматен сос Ана Ристеска

Лесен ручек од свински шницли во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Шницлите се посолуваат со сол и се наросуваат со бибер, а потоа се оставаат да отстојат половина час за да ги впијат зачините во себе.
  2. Во тенџере се става масло да зоврие и во него се пржат шницлите додека да добијат румена боја.
  3. Се тргаат испржените шницли на страна, а во истото масло се ставаат доматите излупени и исечени на коцки.
  4. Откако доматите ќе згуснат, се додаваат и шницлите и се вари уште 15 минути. На крајот се додава и ситно исечканиот лук и китката магдонос, се трга од ринглата и се сервира со пире или со пржени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: