Рецепти
Свински шницли во доматен сос
Лесен ручек од свински шницли во вкусен доматен сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински шницли(600 Грама)
Домат(700 Грама)
Лук(2-3 Чешниња)
Магдонос(1 Китка)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Шницлите се посолуваат со сол и се наросуваат со бибер, а потоа се оставаат да отстојат половина час за да ги впијат зачините во себе.
- Во тенџере се става масло да зоврие и во него се пржат шницлите додека да добијат румена боја.
- Се тргаат испржените шницли на страна, а во истото масло се ставаат доматите излупени и исечени на коцки.
- Откако доматите ќе згуснат, се додаваат и шницлите и се вари уште 15 минути. На крајот се додава и ситно исечканиот лук и китката магдонос, се трга од ринглата и се сервира со пире или со пржени компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во