Рецепти
Свински шницли во доматен сос Ана Ристеска

Лесен ручек од свински шницли во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Шницлите се посолуваат со сол и се наросуваат со бибер, а потоа се оставаат да отстојат половина час за да ги впијат зачините во себе.
  2. Во тенџере се става масло да зоврие и во него се пржат шницлите додека да добијат румена боја.
  3. Се тргаат испржените шницли на страна, а во истото масло се ставаат доматите излупени и исечени на коцки.
  4. Откако доматите ќе згуснат, се додаваат и шницлите и се вари уште 15 минути. На крајот се додава и ситно исечканиот лук и китката магдонос, се трга од ринглата и се сервира со пире или со пржени компири.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: