Рецепти
Свинско во сенф Ана Ѓорова

Маринирано, сочно свинско месо приготвено на вкусен начин за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинското месо добро го миеме, го цедиме од водата, потоа го посолуваме и го премачкуваме со сенф од двете страни.
  2. Така приготвеното месо се остава во покриен сад да отстои најмалку три часа.
  3. Во тенџере со вода се става да се свари супа во коцка.
  4. Потоа месото се додава во земјена тава, па се додава уште малку сол, бибер, вегета, ловор, сечкан магдонос, како и сварената супа.
  5. Тавата се става во загреана рерна на 200°C да се пече околу 1 час.
  6. Откако месото ќе се испече, се сече на шницли со дебелина од 1 см. Се сервира со зеленчук по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: