Рецепти
Свинско во сенф Ана Ѓорова

Маринирано, сочно свинско месо приготвено на вкусен начин за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Свинското месо добро го миеме, го цедиме од водата, потоа го посолуваме и го премачкуваме со сенф од двете страни.
  2. Така приготвеното месо се остава во покриен сад да отстои најмалку три часа.
  3. Во тенџере со вода се става да се свари супа во коцка.
  4. Потоа месото се додава во земјена тава, па се додава уште малку сол, бибер, вегета, ловор, сечкан магдонос, како и сварената супа.
  5. Тавата се става во загреана рерна на 200°C да се пече околу 1 час.
  6. Откако месото ќе се испече, се сече на шницли со дебелина од 1 см. Се сервира со зеленчук по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: