Рецепти
Свинско во сенф
Маринирано, сочно свинско месо приготвено на вкусен начин за одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинска кртина(1,5 Килограм)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Свинското месо добро го миеме, го цедиме од водата, потоа го посолуваме и го премачкуваме со сенф од двете страни.
- Така приготвеното месо се остава во покриен сад да отстои најмалку три часа.
- Во тенџере со вода се става да се свари супа во коцка.
- Потоа месото се додава во земјена тава, па се додава уште малку сол, бибер, вегета, ловор, сечкан магдонос, како и сварената супа.
- Тавата се става во загреана рерна на 200°C да се пече околу 1 час.
- Откако месото ќе се испече, се сече на шницли со дебелина од 1 см. Се сервира со зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во