Рецепти
Тарамасалата Ана Ѓорова

Грчки рецепт за сос од икри, маслинки и лимонов сок кој е одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(300 Грама)

Икри од крап(100 Грама)

Маслиново масло(170-180 Милилитри)

Свеж сок од лимон(од два лимона )

Црвен кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја корката од лебот и потопете ја средината во вода.
  2. Потоа со рака исцедете го лебот, ставете го во блендер заедно со исечканиот кромид и икрите. Блендирајте додека да добиете смеса како мајонез.
  3.  Потоа додајте ги и маслиновото масло и лимонот и повторно кратко изблендирајте. По вкус додајте уште лимонов сок.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: