Рецепти
Тарамасалата Ана Ѓорова

Грчки рецепт за сос од икри, маслинки и лимонов сок кој е одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(300 Грама)

Икри од крап(100 Грама)

Маслиново масло(170-180 Милилитри)

Свеж сок од лимон(од два лимона )

Црвен кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја корката од лебот и потопете ја средината во вода.
  2. Потоа со рака исцедете го лебот, ставете го во блендер заедно со исечканиот кромид и икрите. Блендирајте додека да добиете смеса како мајонез.
  3.  Потоа додајте ги и маслиновото масло и лимонот и повторно кратко изблендирајте. По вкус додајте уште лимонов сок.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: