Рецепти
Тарамасалата Ана Ѓорова

Грчки рецепт за сос од икри, маслинки и лимонов сок кој е одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(300 Грама)

Икри од крап(100 Грама)

Маслиново масло(170-180 Милилитри)

Свеж сок од лимон(од два лимона )

Црвен кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Исечете ја корката од лебот и потопете ја средината во вода.
  2. Потоа со рака исцедете го лебот, ставете го во блендер заедно со исечканиот кромид и икрите. Блендирајте додека да добиете смеса како мајонез.
  3.  Потоа додајте ги и маслиновото масло и лимонот и повторно кратко изблендирајте. По вкус додајте уште лимонов сок.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: