Рецепти
Тарт со тиквички Ана Ѓорова

Вкусна пита со крем сирење и тиквички што е одлично предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(200 Грама)

Путер(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Млеко(по потреба )

Тиквичка(1 )

Крем сирење(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Замесете тврдо тесто од брашното, путерот, малку сол и издробено сирење, додајте едно јајце и млеко.
  2. Тестото обвиткајте го во фолија и ставете го да отстои во фрижидер 30 минути.
  3. Во меѓувреме тиквичките измијте ги и исечете ги на кругови.
  4. Во сад измешајте ги крем сирењето, павлаката и едно јајце. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Тестото растегнете го во намастен калап за печење торти со тоа што на краевите да излегува од садот, па потоа исечете го делот каде што излегува надвор од садот.
  6. Низ целото тесто распоредете го филот од крем сирење, а преку тоа распоредете ги исечканите тиквички (може да додадете и моркови).
  7. Прелијте ја целата пита со малку масло, посипете со магдонос и печете ја во рерна на 200 степени, околу 30 минути.
  8. Послужете го тартот топол, исечен на парчиња.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: