Рецепти
Тава ослиќ во вино Ана Ѓорова

Вака приготвениот ослиќ е многу вкусен за јадење, а ги задржува и сите здрави состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Килограм)

Бело вино(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лимон(1 )

Лук(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибите исчистени и исечени на кругови се редат во тава за печење.
  2. Настрана во сад се сечка ситно магдоносот, лукот и се додава лимонот исечен на квадратчиња и сето тоа се меша со маслото, водата и виното. На крајот се зачинува со вегета и добро се промешува.
  3. Со така приготвената смеса од вино се прелива рибата во тавата и се става да се пече во заагреана рерна на 220 степени околу 1 час.
  4. Готовата риба се сервира со варен компир, пире или зелено вариво.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: