Рецепти
Тава ослиќ во вино Ана Ѓорова

Вака приготвениот ослиќ е многу вкусен за јадење, а ги задржува и сите здрави состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Килограм)

Бело вино(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лимон(1 )

Лук(1 Главица)

Вегета(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Рибите исчистени и исечени на кругови се редат во тава за печење.
  2. Настрана во сад се сечка ситно магдоносот, лукот и се додава лимонот исечен на квадратчиња и сето тоа се меша со маслото, водата и виното. На крајот се зачинува со вегета и добро се промешува.
  3. Со така приготвената смеса од вино се прелива рибата во тавата и се става да се пече во заагреана рерна на 220 степени околу 1 час.
  4. Готовата риба се сервира со варен компир, пире или зелено вариво.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: