Рецепти
Тава со полнети суви пиперки (посно) Ана Ѓорова

Посна тава од полнети пиперки со праз и ориз во печурки и доматно пире

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Сувите пиперки се варат во вода 15 минути, се вадат и се оставаат настрана.
  2. Во малку масло се пржи ситно сечканиот праз и се додава исчистениот и измиен ориз. Се додаваат и сол, бибер, босилек и други зачини по вкус.
  3. Сувите варени пиперки се полнат со испржената смеса, па се редат во земјен сад. Се додава вода колку да ги прекрие и потоа садот се става во рерна да се пече 25-30 минути.
  4. Во меѓувреме во друга тава се запржуваат печурките со преостанатиот праз, потоа се зачинуваат и на крај им се додава доматно пире.
  5. Садот се вади од рерна, се додава смесата од печурки, се распоредува околу пиперките и потоа се враќа во рерна уште 10-15 минути.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: