Рецепти
Телешка чорба
Вкусна чорба од телешко месо со микс на зеленчуци
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(1 кременадла )
Кромид(1 )
Морков(2 )
Целер(малку )
Пашканат(малку )
Грашок(100 Грама)
Боранија(100 Грама)
Пченка(100 Грама)
Коцка за супа-бујон(телешка 1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Се вари една телешка кременадла, а кога добро ќе се свари, се чисти месото од коската и ситно исцепкано се враќа во тенџерето.
- Во друг сад се пропржува една ситно сечкана главица кромид и се додава во тенџерето со чорбата.
- Потоа се додава ситно сечкан мешан зеленчук (морков, целер, пашканат,пченка, грашок, боранија) како и една телешка коцка за супа.
- Се додава и црн пипер и сето ова се остава да се вари околу 30-тина минути.
- Некаде пред крајот се мати 1 лажица брашно со малку вода и се додава во чорбата, а по желба може да се додаде и ситно сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во