Рецепти
Телешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна чорба од телешко месо со микс на зеленчуци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 кременадла )

Кромид(1 )

Морков(2 )

Целер(малку )

Пашканат(малку )

Грашок(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Пченка(100 Грама)

Коцка за супа-бујон(телешка 1 )

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се вари една телешка кременадла, а кога добро ќе се свари, се чисти месото од коската и ситно исцепкано се враќа во тенџерето.
  2. Во друг сад се пропржува една ситно сечкана главица кромид и се додава во тенџерето со чорбата.
  3. Потоа се додава ситно сечкан мешан зеленчук (морков, целер, пашканат,пченка, грашок, боранија) како и една телешка коцка за супа.
  4. Се додава и црн пипер и сето ова се остава да се вари околу 30-тина минути.
  5. Некаде пред крајот се мати 1 лажица брашно со малку вода и се додава во чорбата, а по желба може да се додаде и ситно сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: