Рецепти
Телешки џигер со ориз Ана Ѓорова

Телешки џигер во рерна со ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки џигер(1/2 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Џигерот убаво измијте го, исечете го на мали парчиња и пропржете го на врело масло.
  2. Пржете го од сите страни неколку минути и потоа додајте го измиениот ориз, ситно сечканиот кромид и биберот. Посолете и додајте го сечканиот магдонос.
  3. Промешајте добро, пржете уште малку и потоа смесата префрлете ја во огноотпорен сад.
  4. Прелијте со врела вода малку над џигерот и печете во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: