Рецепти
Телешки џигер со ориз Ана Ѓорова

Телешки џигер во рерна со ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки џигер(1/2 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Џигерот убаво измијте го, исечете го на мали парчиња и пропржете го на врело масло.
  2. Пржете го од сите страни неколку минути и потоа додајте го измиениот ориз, ситно сечканиот кромид и биберот. Посолете и додајте го сечканиот магдонос.
  3. Промешајте добро, пржете уште малку и потоа смесата префрлете ја во огноотпорен сад.
  4. Прелијте со врела вода малку над џигерот и печете во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: