Рецепти
Телешки ролати со сенф Ана Ѓорова

Брз ручек од пржени ролати со арома на сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(700 Грама)

Сланина(100 Грама)

Сенф(3 Супени лажици)

Леб(4 Парчиња)

Лук

Магдонос

Брашно

Млад компир(750 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Путер(60 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Варете ги компирите на пареа 10 минути.
  2. Изронете го лебот, ставете го во миксер заедно со лукот и магдоносот, па сомелете ги.
  3. Месото исечете го на неколку парчиња, истенчете ги со дрвен чук и премачкајте ги со сенфот.
  4. Прекријте ги со парчињата тенско исечена сланина и со мешавината со леб.
  5. Завиткајте го месото, заврзете го со кујнски конец и набрашнете го.
  6. Пржете ги ролатите на путер додека добијат убава боја.
  7. Додајте ги исечканите компири и топлото млеко, па зачинете сосол и бибер и пржете ги уште 10-тина минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: