Рецепти
Телешки ролати со сенф Ана Ѓорова

Брз ручек од пржени ролати со арома на сенф

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(700 Грама)

Сланина(100 Грама)

Сенф(3 Супени лажици)

Леб(4 Парчиња)

Лук

Магдонос

Брашно

Млад компир(750 Грама)

Млеко(2 Децилитри)

Путер(60 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Варете ги компирите на пареа 10 минути.
  2. Изронете го лебот, ставете го во миксер заедно со лукот и магдоносот, па сомелете ги.
  3. Месото исечете го на неколку парчиња, истенчете ги со дрвен чук и премачкајте ги со сенфот.
  4. Прекријте ги со парчињата тенско исечена сланина и со мешавината со леб.
  5. Завиткајте го месото, заврзете го со кујнски конец и набрашнете го.
  6. Пржете ги ролатите на путер додека добијат убава боја.
  7. Додајте ги исечканите компири и топлото млеко, па зачинете сосол и бибер и пржете ги уште 10-тина минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: