Рецепти
Теријаки сос Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за маринирање на разни видови месо или како додаток со Вашето омилено јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(5 Супени лажици)

Темен соја сос(1/4 Чаша)

Мед(1-2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Ѓумбир(1/2 Кафена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на умерен оган измешајте 1 чаша вода со кафеавиот шеќер, соја сосот, медот, згмечениот или ситно сомелениот лук и пола лажичка свеж, рендан ѓумбир.
  2. Во друг помал сад измешајте го нишестето со 1/4 чаша вода и мешајте додека смесата се соедини. Потоа додајте ја смесата во тенџерето.
  3. Сосот мешајте го и гответе го додека ја добие посакуваната густина. Ако стане премногу густ, додајте повеќе вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: