Рецепти
Теријаки сос Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за маринирање на разни видови месо или како додаток со Вашето омилено јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(5 Супени лажици)

Темен соја сос(1/4 Чаша)

Мед(1-2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Ѓумбир(1/2 Кафена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на умерен оган измешајте 1 чаша вода со кафеавиот шеќер, соја сосот, медот, згмечениот или ситно сомелениот лук и пола лажичка свеж, рендан ѓумбир.
  2. Во друг помал сад измешајте го нишестето со 1/4 чаша вода и мешајте додека смесата се соедини. Потоа додајте ја смесата во тенџерето.
  3. Сосот мешајте го и гответе го додека ја добие посакуваната густина. Ако стане премногу густ, додајте повеќе вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: