Рецепти
Топчиња од гриз Ана Ристеска

Вкусни топчиња кои одат одлично со чаша топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад се ставаат жолчките, се додава шеќерот и пенасто се мати.
  2. Потоа се додаваат мелените бадеми и гризот, кои треба постепено да се сипуваат, како и сок и рендана кора од лимон.
  3. Сето ова убаво се меша и се прават мали топчиња. Во секое топче се става ситно исечен, обарен бадем.
  4. Топчињата се стваат во плех подмачкан со путер и се печат на умерена температура.
  5. Секое печено и оладено топче се посипува со шеќер во прав, се става во хартиена корпичка и се служи.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: