Рецепти
Топчиња од гриз Ана Ристеска

Вкусни топчиња кои одат одлично со чаша топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад се ставаат жолчките, се додава шеќерот и пенасто се мати.
  2. Потоа се додаваат мелените бадеми и гризот, кои треба постепено да се сипуваат, како и сок и рендана кора од лимон.
  3. Сето ова убаво се меша и се прават мали топчиња. Во секое топче се става ситно исечен, обарен бадем.
  4. Топчињата се стваат во плех подмачкан со путер и се печат на умерена температура.
  5. Секое печено и оладено топче се посипува со шеќер во прав, се става во хартиена корпичка и се служи.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: