Рецепти
Топено сирење во грне
Лесно предјадење од балканската кујна кое се јаде со потпечено лепче
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Во грне се става сирењето и се гмечи со лажица.
- Врз него се става доматниот сос и над сето тоа се додава кашкавалот.
- Грнето го ставаме во рерна и се пече на 250 степени 15 до 20 минути.
- Вака приготвеното сирење е спремно за сервирање. Најубав вкус има кога се јаде топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во