Рецепти
Топено сирење во грне Ана Ристеска

Лесно предјадење од балканската кујна кое се јаде со потпечено лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фета сирење(100 Грама)

Доматен сос(1 Кафена лажица)

Рендан кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во грне се става сирењето и се гмечи со лажица.
  2. Врз него се става доматниот сос и над сето тоа се додава кашкавалот.
  3. Грнето го ставаме во рерна и се пече на 250 степени 15 до 20 минути.
  4. Вака приготвеното сирење е спремно за сервирање. Најубав вкус има кога се јаде топло.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: