Рецепти
Топли сендвичи со туна
Исклучително вкусна вечера или појадок. Може да се сервираат и ладни. Пријатно!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(4 Парчиња)
Туна во конзерва(1 )
Кромид(1 Главица)
Мајонез(100 Грама)
Црвена пиперка(1 )
Домат(2 )
Кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Кромидот ситно исечкајте го, а пиперката и краставичките исечете ги на коцки. Доматите исечете ги на кругови, кашкавалот на тенки листови, а туната исцедете ја.
- Во сад соединете ја туната со кромидот, краставичките, пиперката и мајонезот. Добро измешајте и посолете по вкус.
- Лебот наредете го во плех врз хартија за печење, филувајте го со смесата, а одозгора наредете ги доматите.
- Врз доматите ставете го кашкавалот, посипете со сусам и печете ги лепчињата во рерна на 200 степени, 15 минути. По желба сервирајте ги со кисела павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во