Рецепти
Топли сендвичи со туна Ана Ѓорова

Исклучително вкусна вечера или појадок. Може да се сервираат и ладни. Пријатно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го, а пиперката и краставичките исечете ги на коцки. Доматите исечете ги на кругови, кашкавалот на тенки листови, а туната исцедете ја.
  2. Во сад соединете ја туната со кромидот, краставичките, пиперката и мајонезот. Добро измешајте и посолете по вкус.
  3. Лебот наредете го во плех врз хартија за печење, филувајте го со смесата, а одозгора наредете ги доматите.
  4. Врз доматите ставете го кашкавалот, посипете со сусам и печете ги лепчињата во рерна на 200 степени, 15 минути. По желба сервирајте ги со кисела павлака.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: