Рецепти
Топло чоколадо со цимет
Зачинет и вкусен чоколаден пијалак кој е идеален за во ладните денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПијалaкТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(30 Грама)
Какао(30 Грама)
Шеќер(40 Грама)
Нишесте (пченкарен скроб)(20 Грама)
Цимет(1 Кафена лажица)
Млеко(500 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Чоколадото изрендајте го многу ситно.
- Потоа измешајте го во тенџере со какаото, шеќерот, нишестето и циметот.
- Ставете го тенџерето на умерен оган и додавајте го постепено млекото, мешајќи со дрвена лажица.
- Откако смесата ќе зоврие, се меша уште малку додека згусне и се трга настрана малку да се подолади.
- Сервирајте го топлото чоколадо во чаши за чај и додајте уште цимет во прав по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во