Рецепти
Топло чоколадо со цимет Ана Ѓорова

Зачинет и вкусен чоколаден пијалак кој е идеален за во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(30 Грама)

Какао(30 Грама)

Шеќер(40 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(20 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Млеко(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Чоколадото изрендајте го многу ситно.
  2. Потоа измешајте го во тенџере со какаото, шеќерот, нишестето и циметот.
  3. Ставете го тенџерето на умерен оган и додавајте го постепено млекото, мешајќи со дрвена лажица.
  4. Откако смесата ќе зоврие, се меша уште малку додека згусне и се трга настрана малку да се подолади.
  5. Сервирајте го топлото чоколадо во чаши за чај и додајте уште цимет во прав по вкус.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: