Рецепти
Топло чоколадо со цимет Ана Ѓорова

Зачинет и вкусен чоколаден пијалак кој е идеален за во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(30 Грама)

Какао(30 Грама)

Шеќер(40 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(20 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Млеко(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Чоколадото изрендајте го многу ситно.
  2. Потоа измешајте го во тенџере со какаото, шеќерот, нишестето и циметот.
  3. Ставете го тенџерето на умерен оган и додавајте го постепено млекото, мешајќи со дрвена лажица.
  4. Откако смесата ќе зоврие, се меша уште малку додека згусне и се трга настрана малку да се подолади.
  5. Сервирајте го топлото чоколадо во чаши за чај и додајте уште цимет во прав по вкус.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: